• Καλωςήρθατε
    στο Τολό

    Ένα παλιό ψαροχώρι που έγινε ένας από τους πιο γνωστούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, κοντά σε πολλούς ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους

  • Χαλαρωτική
    ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

    Το Τολό είναι ο ιδανικός προορισμός για μια εκδρομή ή μια μέρα στην παραλία! Χαλαρώστε και απολαύστε τον ήλιο και ελάτε να δοκιμάσετε τα πιάτα μας για την τέλεια καλοκαιρινή εμπειρία.

Το Χωριό του Τολού

Το Τολό εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Αργολικού κόλπου και το χωριό ακολουθεί το μήκος της παραλίας, προσελκύοντας ταξιδιώτες με τη γοητεία και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα. Με τις όμορφες, αμμώδεις παραλίες και τα καταγάλανα νερά του, το Τολό έχει γίνει δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα για καλοκαιρινές αποδράσεις. Το χωριό σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά και ντόπιοι επιλέγουν το Τολό για τις αμμώδεις ακτές του και για να απολαύσουν τον μεσογειακό ήλιο. Οι φιλόξενες παραλίες και τα χαρακτηριστικά γαλάζια νερά του Τολού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης ιδανική για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Ελλάδα.

Περισσότερα για το Τολό

Αρχικά εδραιωμένο κατά την αρχαιότητα, το Τολό γνώρισε τα σκαμπανεβάσματα των πολιτισμών, από την αρχαία Ελλάδα έως τους βυζαντινούς χρόνους. Η στρατηγική παράκτια θέση του το έκανε σημαντικό λιμάνι για τον πολιτισμό των Μυκηνών και πρόσφερε περισσότερες ευκαιρίες για εμπορικές συναλλαγές. Η ιστορική σημασία του Τολού είναι εμφανής, επισκεφτείτε την Αρχαία Ασίνη έναν αρχαιολογικό χώρο στο Τολό, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ματιά στο ιστορικό παρελθόν του.

Σήμερα, το Τολό έχει εξελιχθεί σε έναν ζωντανό καλοκαιρινό προορισμό, γνωστό για την ηλιόλουστη παραλία και τα καταγάλανα νερά του. Καλωσορίζοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο καθώς και ντόπιους. Το χωριό σφύζει από δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στον ήλιο της Μεσογείου, να περπατήσουν στον γραφικό κεντρικό δρόμο ή να απολαύσουν τοπικά πιάτα με θαλασσινά στο Ακρογιάλι μετά από μια μέρα στην παραλία! Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η χαλαρή γοητεία του Τολού το καθιστούν το τέλειο καταφύγιο για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης.

Ο κόλπος του Τολού είναι φυσικά διακοσμημένος με δύο μικρά νησάκια, το Κορονήσι και τη Ρόμβη, το καθένα με τη δική του ομορφιά. Το Κορωνήσι, που πήρε το όνομά του από το σχήμα του που μοιάζει με στέμμα (κορόνα=στέμμα), φιλοξενεί μια μικρή εκκλησία των 12 Αποστόλων που ανοίγει μόνο για βαφτίσεις και γάμους στο Τολό. Η Ρόμβη, προσφέρει υπέροχες, παρθένες παραλίες και κρυστάλλινα νερά ιδανικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα και κολύμπι, ενώ παράλληλα προσφέρει το τέλειο σκηνικό για εξερεύνηση, δείτε ερείπια οχυρώσεων από τη βυζαντινή εποχή! Αυτά τα νησιά προσφέρουν μια ήσυχη απόδραση από την ηπειρωτική χώρα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εκτιμήσουν τη φυσική ομορφιά του Αργολικού Κόλπου.

Romvi Island Tolo

Νήσος Ρόμβη

Κορονήσι

Koronisi Island Tolo

Παραλία Τολού

"Ψιλη Αμμος"

Αξιοθέατα ςτο Τολό

Η επίσκεψη στο Τολό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για την περιοχή. Παρακάτω παραθέτουμε ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη στο Τολό, τοποθεσίες στο χωριό ιδανικές για μια γρήγορη περιπέτεια! Προσθέτοντας στη γοητεία του, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες κοντά στο Τολό, καθιστώντας το μια υπέροχη βάση για να εξερευνήσετε τους αρχαιολογικούς χώρους στην Πελοπόννησο και την περιοχή του Ναυπλίου.


Εξερευνήστε την Πελοπόννησο

Αγία Κυριακή

Περιφερειακή οδός Τολού

Αρχαία Ασίνη

Είσοδος στο Τολό

Μόνη Σωτήρος

Παλαιά Οδός Τολού-Ναυπλίου

Λιμάνι Τολού

Ιδανικό για βόλτες στο Τολό

Παραλία Καςτράκι

Αρχαια Ασινη

Μια όμορφη παραλία ακριβώς στην είσοδο του Τολού, η παραλία Καστράκι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης. Τα ερείπια από πάνω και ο μικρός φυσικός όρμος δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα και μια πιο ήσυχη εμπειρία.

Κάνετε

ΚΡΑΤΗΣΗ

Δευτέρα - Κυριακή
12:00μμ - 11:00μμ
Τηλέφωνο